­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Facelift

Lifting προσώπουΓιατί Lifting; Γιατί η καρδιά δεν κάνει ρυτίδες!

Το πέρασμα του χρόνου, το άγχος, η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο και η ποιότητα του δέρματος, καθρεφτίζονται αναπόφευκτα στο πρόσωπό μας. Εμφανίζονται ρυτίδες που «σκάβουν» το πρόσωπο, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του σιγά-σιγά και οι γραμμές του προσώπου ακολουθούν πτωτικές τάσεις. Το lifting προσώπου είναι μια επένδυση ομορφιάς και υγείας με μακροχρόνιες αποδόσεις, σύντομη ανάρρωση και ελάχιστο πόνο.

 

 • Τι είναι το lifting προσώπου;

  Το lifting προσώπου (ή αλλιώς ρυτιδεκτομή) είναι μια χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης και όντας τέτοια, δεν αλλοιώνει την έκφραση του προσώπου αλλά και δεν διακόπτει τη διαδικασία της γήρανσης. Είναι μια διαδικασία ανανέωσης του προσώπου έτσι ώστε να δείχνει νεότερο απ’ ότι πραγματικά είναι. Αφαιρώντας το περίσσιο- χαλαρό δέρμα, λειαίνοντας τις βαθιές πτυχές, ανασηκώνοντας και «σφίγγοντας» τον ιστό του δέρματος του προσώπου, το lifting μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να δείχνει όχι μόνο νεότερος αλλά απλά καλύτερα!

 • Πότε είναι απαραίτητο το lifting προσώπου;

  Η «ανάγκη» για lifting προσώπου (και λαιμού) γεννιέται για τον κάθε ασθενή σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος του ασθενούς, τη φροντίδα που έχει λάβει το δέρμα με το πέρασμα των ετών, τη κληρονομικότητα κ.λ.π. Συνήθως κάθε ηλικία έχει και τον δικό της τύπο lifting. Στην ηλικία των 35-39 ετών μπορούμε να κάνουμε ένα ενδοσκοπικό Lifting στα 39-45 να κάνουμε ένα mini lifting, από 45 ετών και πάνω ένα ολικό lifting λαιμού και προσώπου.

 • Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την επέμβαση;

  Συνήθως αν αποφασίσετε να κάνετε ένα lifting προσώπου, θα συναντηθείτε αρκετές φορές με το χειρουργό σας για να καταλήξετε στο τι θέλετε να διορθώσετε και να ακούσετε την επιστημονική του άποψη.
   
  Σε γενικές γραμμές (ο χειρουργός σας θα σας δώσει ακριβής οδηγίες) πρέπει να γνωρίζετε ότι πριν την επέμβαση θα χρειαστεί μια σειρά εξετάσεων- όπως και για κάθε χειρουργική επέμβαση άλλωστε- όπως Γενική αίματος, έλεγχος πηκτικότητας, έλεγχος καρδιακής λειτουργίας. Συνιστάται η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ, σκευασμάτων και ο έλεγχος η ακόμα και η διακοπή του καπνίσματος.
   
  Για παράδειγμα, ένα καπνιστής ο οποίος καπνίζει πάνω από ένα πακέτο την ημέρα θα πρέπει να το ελαττώσει στα 5 τσιγάρα ην ημέρα για ένα μήνα πριν την επέμβαση.
   
  Ανάλογα με την έκταση της επέμβασης αλλά και τον τύπο του lifting η διαδικασία διαρκεί:
  1. Ενδοσκοπικό lifting 3 ώρες
  2. Ολικό lifting προσώπου-λαιμού 2,5 ώρες
  3. Mini lifting 1 ώρα και 20 λεπτά
   
  Γενικότερα η επέμβαση lifting γίνεται με ολική αναισθησία του ασθενούς.
  Παρόλα αυτά, κάποιες νέες τεχνικές όπως το MACS Facelift, μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία ή μέθη.
   

 • Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

  Ο τύπος του lifting επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς και την εξειδίκευση του γιατρού. Σε περίπτωση δηλαδή που υπάρχει εκτεταμένη χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό συνιστάται ένα κανονικό ολικό lifting προσώπου και λαιμού.
   
  Αν η χαλάρωση δεν είναι τόσο έντονη, μπορεί να εφαρμοστεί μια από τις πιο νέες τεχνικές, όπως το mini lifting ή το MACS lifting, όπου οι τομές – και κατά συνέπεια η αποκόλληση του δέρματος είναι μικρότερης έκτασης. Για καλύτερα αποτελέσματα και ανεξαρτήτως της μεθόδου που θα επιλεχθεί τελικά, η εξοικείωση του χειρουργού με την εκάστοτε διαδικασία είναι πολύ σημαντική.
   
  Δεν είναι μόνο η αποκόλληση και αφαίρεση του χαλαρού δέρματος αλλά και η προσεχτική κατανομή των τομών, το κλείσιμό τους, η επιμελής παρασκευή, το σωστό «τέντωμα» των ιστών που βρίσκονται κάτω απ’ το δέρμα του προσώπου κ.ο.κ

 • Ποιος είναι ο χρόνος και η διαδικασία της ανάρρωσης;

  Η περίοδος ανάρρωσης είναι γύρω στις 2 -3 εβδομάδες. Τα ράμματα αφαιρούνται-ανάλογα με την ταχύτητα ανάρρωσης πάντα-συνήθως πάνω στις 10 μέρες. Κάποιο πρήξιμο είναι αναπόφευκτο-όπως και σε όλες σχεδόν τις χειρουργικές επεμβάσεις και ο μετεγχειρητικός πόνος έχει αναφερθεί ως ελάχιστος. Παρόλα αυτά ο χειρουργός θα συνταγογραφήσει παυσίπονα.
   
  Επίσης μπορεί ο ασθενής να αισθανθεί μούδιασμα και να αισθάνεται τους μύες του προσώπου του λίγο άκαμπτους. Αυτά τα συμπτώματα όμως εξαφανίζονται μέσα στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την επέμβαση. Ο χειρουργός, θα προτείνει ξεκούραση, ηρεμία, όχι έντονες δραστηριότητες και κρύες κομπρέσες για να βοηθήσει στην εξαφάνιση του όποιου οιδήματος.
   
  Ορισμένοι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους ακόμα και μετά από 2 εβδομάδες, καθώς οι τομές καλύπτονται από τα μαλλιά ή –σε πιο επίμονες περιπτώσεις- από κλασσικά προϊόντα ομορφιάς, όπως το make-up ή αντηλιακές κρέμες με χρώμα. Παρόλα αυτά, η απευθείας έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται για μερικές εβδομάδες όπως και το κάπνισμα.

 • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του lifting προσώπου;

  Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, την επιδεξιότητα του πλαστικού χειρουργού, την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, τη διατροφή κ.λ.π
  Σε γενικές γραμμές όμως τα αποτελέσματα διαρκούν 7-10 χρόνια.

   

What’s new?

Η καινοτομία στην ανάταξη προσώπου έρχεται απ’ την Αμερική και ονομάζεται ενδοσκοπικό lifting ή αλλιώς lifting χωρίς τομές και συνιστάται για ηλικίες από 38 – 45 ετών.

Τι είναι το Ενδοσκοπικό lifting

Το ενδοσκοπικό lifting είναι μια χειρουργική επέμβαση που με μικρές τομές (3 τομές από 1,5 εκατοστό έκαστη) και μικρό χρόνο ανάρρωσης, ανορθώνει όλο το πρόσωπο. 

Ποια είναι η χειρουργική διαδικασία;

Με ολική αναισθησία ή και μέθη, γίνονται μικρές τομές μέσα στο τριχωτό της κεφαλής του ασθενούς, στο ύψος των κροτάφων-χωρίς να αφαιρεθούν καθόλου τρίχες- και ξεκινάμε με αποκόλληση των επιφανειακών ιστών του προσώπου κάτω από τους μύες. Έπειτα οι ιστοί, με πολύ ακριβείς κινήσεις του ενδοσκοπίου, επανατοποθετούνται στη θέση που βρίσκονταν πριν από μερικά χρόνια-πριν τη χαλάρωση δηλαδή- κ στηρίζονται με ράμματα. Καθ’ αυτόν τον τρόπο «φεύγει» η όψη του κουρασμένου προσώπου καθώς απαλείφονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και η πιθανή χαλάρωση των άνω βλεφάρων, μαλακώνουν οι ρυτίδες γύρω από τη μύτη (ρινοπαρειακές), από το στόμα (πικρίας) και το πρόσωπο «επιστρέφει» στην εμφάνιση που είχε πριν από 10 χρόνια. 

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση από το ενδοσκοπικό lifting;

Λόγω του ότι οι τομές είναι μικρές σε έκταση, είναι εύκολο ν αντιληφθεί κανείς ότι η ανάρρωση όπως και οι τυχόν μελανιές ή το πρήξιμο είναι μικρότερης βαρύτητας αλλά και διάρκειας. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση. Με κρύα επιθέματα και φαρμακευτική αγωγή κατά του οιδήματος, η ασθενής αναρρώνει γρήγορα-μέσα σε 4-5 μέρες- και με ελάχιστες ενοχλήσεις. Επίσης τοποθετείται κι ένας ελαστικός επίδεσμος ( για 24 ώρες), που περιορίζει τα συμπτώματα του οιδήματος ακόμα περισσότερο και βοηθά στη γρήγορη ανάρρωση. Μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του/της, αλλά πλήρης δραστηριότητα (γυμναστήρια, Extreme sports) επιτρέπεται μετά τον έναν μήνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχει επιτευχθεί και το 100% του αποτελέσματος. 

Πόσο διαρκεί η επέμβαση και πόσο θα χρειαστεί να μείνω στη κλινική;

Η διαδικασία του ενδοσκοπικού lifting διαρκεί περίπου 3 ώρες και ο/η ασθενής κρατείται για λίγες μόνο ώρες στη κλινική και επιστρέφει στο σπίτι του/της. 

Τι είναι το brow lift;

Το Brow lift είναι στην ουσία η ανάταξη του μετώπου και μόνο. Παλαιότερα γινόταν με ανοιχτή επέμβαση, τώρα όμως με τη διαδικασία του ενδοσκοπικού lifting, είναι μια επέμβαση που διαρκεί 1-1,5 ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία η μέθη. Ανατάσσει το μέτωπο και διαγράφει τις ρυτίδες.

Τι είναι το lifting λαιμού (neck lift)

Οι υποψήφιοι για lifting προσώπου είναι συνήθως κι εκείνοι οι οποίοι θα ζητήσουν και μια ανόρθωση λαιμού. Στο λαιμό και σε άντρες και σε γυναίκες η ηλικία είναι εμφανής, από τη χαλάρωση του δέρματος ή τη συσσώρευση λίπους. Η αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους και το τέντωμα του μυός του λαιμού έχουν σαν αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και φρέσκο πρόσωπο που θα προκύψει μετά την επέμβαση.

Τι διαδικασία ακολουθείται;

Εάν η χαλάρωση είναι μέτρια, η επέμβαση μπορεί να γίνει ενδοσκοπικά με μια τομή στο «φρύδι» του αυχένα, εκεί που τελειώνουν τα μαλλιά. Ο μυς του λαιμού τεντώνεται και αφαιρείται το περίσσιο δέρμα. Αν η χαλάρωση είναι εκτεταμένη γίνονται τομές πίσω από τα αυτιά που συνεχίζουν μέχρι τα μαλλιά στον αυχένα. Σε σοβαρές περιπτώσεις χαλάρωσης μπορεί να χρειαστεί και άλλη μια τομή 2 εκατοστών κάτω απ’ το πηγούνι. Πάλι αφαιρείται το περίσσιο δέρμα και λίπος και «σβήνονται» οι πτυχώσεις του λαιμού.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση και πόσο θα χρειαστεί να μείνω στη κλινική;

Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία, ή μέθη, διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και ο ασθενής, αφού συνέλθει από τη νάρκωση, κρατείται για λίγες ώρες και επιστρέφει σπίτι του με συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες για να επιτευχθεί ταχεία ανάρρωση.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος ανάρρωσης;

Η ανάρρωση από την ανόρθωση λαιμού, είναι αρκετά γρήγορη. Ο ασθενής μπορεί να αυτοεξυπηρετείται, να λούσει τα μαλλιά του και να ακολουθήσει την καθημερινή του ρουτίνα. Ένας ελαστικός επίδεσμος που τυλίγει το λαιμό, βοηθά ακόμα περισσότερο στην ανάρρωση και στο οίδημα. Τα ράμματα δεν θα αφαιρεθούν, «πέφτουν» μόνα τους και μέσα σε 10 μέρες όλα στη ζωή του ασθενούς επιστρέφουν στην κανονική τους ροή. Η τομή πίσω από τα αυτιά μετά από καιρό είναι μια ανεπαίσθητη πλέον γραμμούλα.

Mini lifting ή full face lift γιατρέ;

Η επιλογή της τεχνικής και της διαδικασίας, εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Αν το πρόσωπο χρειάζεται μόνο μια ανάταξη στα μάγουλα και στα ζυγωματικά, προχωράμε σ’ ένα mini lifting. Mini lifting όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης αλλά και στην έκταση των τομών που περιορίζονται στην περιοχή του αυτιού. 
Το mini lifting ή όπως ονομαζόταν παλαιότερα «το lifting των μοντέλων» τροποποιείται σε τεχνική ανάλογα με τη περίπτωση αλλά και το γιατρό. Για παράδειγμα, το ονομαζόμενο S-lift είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί μια τομή η οποία διαγράφει ένα S ξεκινώντας από τη φαβορίτα, προχωράει μπροστά από το αυτί και καταλήγει πίσω απ’ το λοβό. Στη νέα φιλοσοφία των Mini lift συγκαταλέγεται και το Macs lift, αγαπημένη τεχνική των stars του Χόλλυγουντ.
Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ασθενείς είναι ότι τα μοντέρνα mini lift δεν «τεντώνουν» το δέρμα όπως γινόταν παλαιότερα και δημιουργείτο αυτό το αποτέλεσμα μάσκας στα πρόσωπα των γυναικών. Το μοντέρνο mini lift ανατάσσει το μυ που βρίσκεται κάτω απ’ το δέρμα και όχι το ίδιο το δέρμα. Έτσι το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι πιο φυσικό.
To Full Face lift , είναι ένας συνδυασμός του mini lift μεσαίου προσώπου, του brow lift και του neck lift, μια διαδικασία που εφαρμόζει όλα τα είδη lifting για ολική ανάταξη προσώπου και λαιμού. Διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και γίνεται με ολική αναισθησία.

Τι είναι το αναίμακτο lifting;

Εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά να μπει στη διαδικασία της επέμβασης του lifting, μπορεί να επιτύχει μια παροδική και πρόσκαιρη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου του (διάρκεια αποτελεσμάτων 6-8 μήνες), της επιδερμίδας και του περιγράμματος χρησιμοποιώντας τα νήματα.
Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία και διαρκεί το πολύ 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται ακόμα και 6-7 εβδομάδες μετά την εφαρμογή των νημάτων. Δεν υπάρχουν επιπλοκές, διότι τα νήματα που χρησιμοποιούμε είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται και στην καρδιοχειρουργική ( άρα είναι και απολύτως ασφαλή)

 
 
­
Real Time Web Analytics